Ankara’da Vize ve Finallerin Kurtarıcısı En İyi Kütüphaneler Rehberi « Haber İkaz – Ankara Haberleri

SON DAKİKA

Ankara’da Vize ve Finallerin Kurtarıcısı En İyi Kütüphaneler Rehberi

Bu haber 03 Aralık 2023 - 23:34 'de eklendi ve 13 views kez görüntülendi.

Ders çalışmak için istenilen şeyler; sessizlik, kitaplar, yeterli dökümasyon ve internet bağlantısıdır.  Bizde ders çalışmak isteyenler, vize ve final zamanı daha da konsantre olmak isteyenler için Ankara’nın en iyi kütüphanelerini yazdık sevgili …

Ders çalışmak için istenilen şeyler; sessizlik, kitaplar, yeterli dökümasyon ve internet bağlantısıdır.  Bizde ders çalışmak isteyenler, vize ve final zamanı daha da konsantre olmak isteyenler için Ankara’nın en iyi kütüphanelerini yazdık sevgili okur. Sadece öğrencilerin değil çalışan isteyen herkese kapısı açık olan, her biri birbirinden değerli kütüphaneleri gelin birlikte inceleyelim.

Kaynak: https://yolcu360.com/blog/ankara-kutu…

1. Balgat Hüseyin Alper Halk Kütüphanesi

İşini gerçekten seven insanların çalıştığı, çocuklara özellikle okumayı sevdiren bu Hüseyin Alper Kütüphanesi küçük büyük herkesin sevdiği bir yer.

Adres: Balgat, Ziyabey Caddesi, 1413. Sk. No:11, 06520 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Harika bir yer çalışanların hepsi güler yüzlü çok yardımcı. 2 çocuğum var biri 11 diğeri  5 yaşında  anne ne zaman gidiyoruz diye soracak kadar çok seviyor ☺️çocuklarıma  kitap sevgisini aşılayan bir yer .Çocuklar için kütüphaneye gitmeye başlayıp bizleri de kitap okuma alışkanlığı kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum 💐💐 İyi ki yolum sizlerle kesişti 💐.”

2. Mehmet Akif Ersoy Edebiyat Müze Kütüphanesi

Mehmet Akif Ersoy’un eşyalarının ve okuduğu kitapların sergilendiği bu müze aynı zamanda kitap okuyabileceğiniz bir kütüphane.

Adres: Hacettepe, Sarıkadı Sk. No:47, 06230 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Hem müze hem de kütüphane olma özelliği çok keyifli, kitap okumak ve öğrencilerin ders çalışması için şahane bir mekan, ben klasik ambiyansı ve sessizliği seven biriyim. Hem dünya hem de Türk edebiyatı klasik ve çağdaş eserlerini bulabilirsiniz. Dergi arşivi de dikkat çekici. Bu arada giriş ücretsiz, kitapları müze içinde dilediğiniz gibi alıp okuyabiliyorsunuz. Özellikle Hacettepe Hastanesi’nde işi olanlara ve beklemesi gerekenlere tavsiye ederim, insana nerede olduğunu unutturan ve iyi gelen bir mekan👍🏻📚.”

3. Mamak İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü

İnternet bağlantısı olan, her masada prizi bulunan ve ilgili personeliyle Mamak İlçe Halk Kütüphanesi tam öğrencilerin istediği bir yer.

Adres: Demirlibahçe, Talatpaşa Bulv No:167, 06635 Mamak/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok beğendim, personel ilgili.”

4. Yahyalar Abdurahman Oğultürk Halk Kütüphanesi

Sanki evinizde çalışıyormuşsunuz gibi hissedeceğiniz Yahyalar Abdurhman Oğultürk Kütüphanesi ilgili ve okumak isteyen herkese yardımcı olan personeliyle oldukça beğeniliyor.

Adres: Aşağı Yahyalar, İvedik Cad., 06210 Yenimahalle/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çalışanlar ve müdürler çok güler yüzlü çok yardımcı oluyorlar… Kütüphane küçük ve tatlı.”

5. Milli Kütüphane

Ankara’nın en iyi kütüphanelerinden sayılan Milli Kütüphane öğrenci, sınavı olanlar ve kitap okumak isteyen herkese açık bir yer.

Adres: Bahçelievler, İsmet İnönü Bulv. No:4, 06490 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Görevde yükselme sınavları için ders çalışmaya gittiğimde gördüm. Ders çalışmak için o kadar uygun ve nezih bir ortam var ki anlatamam. Ara verdiğinizde kafeteryası yiyecek ve içecek çeşitleri yönünden mükemmel. Sakin bir ortamda ders çalışmak isteyen herkesin tercih etmesini öneririm.”

6. TTK Kütüphanesi

TTK Kütüphanesi nadir kitapları ile tam bir araştırma kütüphanesi ama bu özelliğinden dolayı 4. Sınıf ve üstü üniversite öğrencileri alınıyor bilginize…

Adres: Hacettepe, Kızılay Sk. No:4, 06230, 06230 Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Erken cumhuriyet yapısı olan binasıyla farklı bir atmosferi olan, çalışanları oldukça güler yüzlü ve yardımcı olan, nadir birçok eseri barındıran çok güzel bir araştırma kütüphanesi. Hem çalışma hem de araştırma yapmak için iyi bir mekan. Yan tarafında TTK yayınlarına ait bir satış ofisi de bulunuyor.”

7. Aydınlıkevler Kütüphanesi

Sakin ve sessiz olmasıyla Aydınlıkevler Kütüphanesi personelinin ilgisiyle de beğeniliyor. Ama tek olumsuz yanı havalar soğudu bu dönemde ısıtma sistemleri, umarım düzelir.

Adres: Aydınlıkevler, Semt Pazarı, Çevreli Caddesi, Güveren Sk. No:2, Altındağ/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ders çalışmak için sakin ve rahat ortam ancak ısıtma sistemi çok zayıf. Umarım yetkililer dikkate alır.”

8. Gazi Üniversitesi Merkez Kütüphanesi

Gazi Üniversite öğrencileri ve ziyaretçilerin çok sevdiği Gazi üniversitesi Merkez Kütüphanesi kitapları, çalışma masaları ve daha birçok özelliğiyle oldukça popüler bir kütüphane…

Adres: Emniyet, Gazi Ünv., 06560 Yenimahalle/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Gazi Üniversitesi merkez kampüsünün içerisinde yer almaktadır. Beşevler Ankaray’dan çıkınca 15 dk yürüme mesafesindedir. Kütüphaneye girerken Gazi Üniversitesi öğrenci kartıyla giriş yapılıyor. Ziyaretçide alabiliyor. Turnikeden girmeden sol tarafta yiyecek içecek otomat bulunmaktadır. Ücretsiz çay alabilirsiniz :).”

9. Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

VEKAM yıllardır saklı olan arşivi ve zengin kütüphanesiyle zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir yer. Mutlaka gidilmeli.

Adres: Pınarbaşı, Şht. Hakan Turan Cd. No: 9, 06280 Keçiören/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Gerek kütüphanesi ve arşivi gerek binaları ve bahçesi ile adeta Ankara’da bir vaha. Mutlaka vakit geçirilmeli.”

10. OSTİM Teknik Üniversitesi Kütüphanesi

Ferah olması, her masada priz bulunmasıyla bir öğrenci için gerekli ne varsa yararlanabileceğiniz OSTİM Teknik Üniversitesi Kütüphanesi oldukça iyi bir kütüphane…

Adres: Osb Mah. 100. Yıl Bulvarı Ostim Prestij Blokları D:B/24 06374, Ostim Osb/Yenimahalle/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Temiz ve ferah bir kütüphane. Her masada priz var. Alan fazla geniş değil. Masalar, ışıklar ve sandalyeler güzel. İnternetinin hızı beklediğimden daha düşük de olsa işimi gördü, Milli Kütüphane kadar kötü değil. Güvenlik ve çalışanlar yardımsever.”

11. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

İçine girince kendinizi farklı bir dünyada hissedeceğiniz Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi konforlu çalışma alanları ve okuma salonlarıyla bir kütüphaneden daha fazlası…

Adres: Gazi, Cumhurbaşkanlığı Bulv, 06560 Yenimahalle/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok zengin bir kütüphane, arayıp da bulunmayacak bir kitap yok diye düşünüyorum, okuma salonları, çalışma bölümleri konforlu her şey güzel düşünülmüş, su, çorba ve kek ikramı öğrenci dostu bir uygulama olmuş. Lavabolar tertemiz, emek veren herkesten Allah razı olsun.”

12. Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi

erkenden kapandığı için bu konuda muzdarip bir çok seveni olsa da Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi konum, kitaplar ve daha fazlasıyla oldukça beğenilen bir yer. Adres: Üniversiteler, Dumlupınar Blv. No: 147 D:H, 06800 Çankaya/Ankara

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: ‘Ulaşımı rahat, nezih bir ortam, çalışanları çok kibar. Ayrıca gayet sessiz, genelde az insan oluyor. Aradığınız her kategoriden her türlü dinî kitap var. Başkanlığın içinde olduğu için çok kişi tarafından bilinmeyen bir yer ve ne yalan söyleyeyim öyle de kalsın istiyorum 😅. Tek sıkıntım geç açılıp erken kapanıyor olması ve hafta sonu açık olmaması. Sanırsam Başkanlıktaki diğer birimlerle aynı saatler arası çalıştığı için böyle. Yine de müthiş.’

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.